Hattuliike HopeHat

Modisti Helena Toivo
Fredrikinkatu 24,
00120 Helsinki, Finland
P: 09-647898
Avoinna: Ti-pe 12-18, La 11-14

 

~ Etusivu ~ HopeHat ~ Hattugalleria ~ Ajankohtaista ~ Hattuetiketti ~ Yhteydenotto ~

 

Tyylikkään juhlapukeutumisen perussääntöjä


Häihin tai juhliin ei ole kohteliasta mennä liian arkisissa vaatteissa

 
Ei tavallisissa housuissa, ei halvan näköisissä trikoomekoissa eikä ryppyisissä puuvilla- tai pellavahameissa. Häihin ei myöskään saa laittaa liian arkista jakku- tai housupukua. Juhla-asun materiaalin on oltava juhlaan sopivaa, mieluiten silkkiä, satiinia tai muuten juhlavaa, kauniisti laskeutuvaa kangasta.
 
Tyylikäs, aikuinen nainen ei laita liian lyhyttä hametta häihin. Vähintään polvipituinen tyylikäs leninki tai kotelopuku ja jakku-yhdistelmä toimivat aina. Päivällä alkavissa häissä saa käyttää myös pitkähelmaista juhla-asua, joko asuun sopivan boleron tai juhlahuivin kanssa. Kirkossa häävierailla ei saa olla olkapäät paljaina. Rintaliivit eivät saa pilkottaa juhlamekon kaula-aukosta eikä niiden olkaimet saa näkyä olkapäillä, eivät edes silikoniolkaimet.
 

Juhlahattu viimeistelee tyylikkään juhla-asun
 

Juhlahattu valitaan mieluiten puvun värin mukaan. Näin asukokonaisuus korostaa pitkiä linjoja, eikä erivärinen hattu katkaise linjaa. Tällöin kengät ja laukku voivat olla eriväriset asun kanssa, mutta keskenään samaa paria sekä tyyliltään että väreiltään. Miehen solmio valitaan naisseuralaisen puvun väriin sointuvaksi.
 
Juhlahattu kuuluu olennaisena osana naisen juhla-asuun kaikissa päivällä tai iltapäivällä alkavissa tilaisuuksissa, niin jakkupuvun, leningin kuin myös pitkähelmaisen juhlapuvun kanssa. Juhlahattua ei riisuta pois kesken juhlien, eikä klo 18.00. Illalla alkavissa iltapukujuhlissa käytetään hatun tilalla hiuskoristeita.
 
Jos leninki on hyvin kevyttä kangasta, hurmaava hiuskoriste on juhlahatun vaihtoehto. Vaatteen ja juhlahatun pitää olla tyyliltään toisiinsa sopivat. Juhla-asuun yhdistetään joko kaunis juhlakampaus ja siihen sopiva hiuskoriste tai juhlahattu, joka on samalla myös lyhythiuksisten juhlakampaus. Pääasia juhlapukeutumisessa on aina tyylikäs ja tasapainoinen asukokonaisuus. Häävieraiden asut ja hatut eivät saa varastaa hääparilta huomiota. ”Hauskin hattu palkitaan”- tilaisuudet ovat erikseen.
 

Paljaat sääret eivät kuulu arvojuhlaan edes kesällä
 

Ohuet juhlasukat tai sukkahousut viimeistelevät sääret juhlakuntoon. Polvipituisen juhla-asun kanssa voi laittaa juhla-avokkaat, jotka saavat olla kantapäästä avonaiset tai kärjestä hieman varpaita paljastavat. Paljaat sääret ja avonaiset sandaalit paljaine varpaineen eivät sovi arvokkaisiin juhliin, kuten häihin. Pitkähelmaisen juhlapuvun tai iltapuvun kanssa käytetään aina puvun värisiä umpikärkisiä kenkiä. Varpaat -varsinkaan paljaat - eivät saa koskaan pilkottaa pitkän iltapuvun helman alta.
 
Leggingsit jalassa ei saa mennä häihin tai juhliin. Kaiken ikäisten - ja jopa kokoisten - suomalaisnaisten uusi kansallispuku on miehiltä omitut pitkät kalsarit, jotka eivät kuulu tyylikkääseen juhlapukeutumiseen.
 

Juhlalaukku on asukokonaisuuteen sopiva, pieni ja olkahihnaton
 

Tyylikäs kirjekuorilaukku tai lyhyellä rannehihnalla varustettu pieni ilta- tai käsilaukku sopii juhlaan. Olkahihnallista laukkua ei käytetä juhla-asun kanssa, eikä varsinkaan iltapuvun kanssa. Yleensä juhlakengät ja -laukku ovat samanväriset, toisiinsa tyyliltään ja materiaaliltaan sopivat.